Alt gikk galt for Rustad

Tommy Rustad var oppgitt men allikevel ved godt mot etter en heller mislykket helg i det svenske STCC-mesterskapet på Mantorp.

-Alt som kan gå i mot oss har gjort det i helgen. Først motortrøbbel. Så en kjempekrasj og deretter juryen, sier en lettere oppgitt med fattet Tommy Rustad. Han har for lang erfaring fra bilsporten til å gi opp, selv om han bare fikk kjørt 100 meter av dagens løp på Mantorp.

-Trøsten får være at det bare kan gå en vei etter dette, mener Rustad.

Allerede på fredag startet problemene. Da var det styringen av motoren som skapte trøbbel.
-Vi hadde jo et alvorlig motorhavari i forrige løp, og den nye motoren ble ferdig natt til fredag. Da vi skulle kjøre test på fredag fikk vi ikke motorstyringene til å fungere sammen med bilens instrumenter. Dermed kunne vi ikke kjøre en meter på fredag, og miste mye verdifull testing.

Da søndagens test skulle kjøres var alt tilsynelatende i orden, men motoren ble altfor varm.

-Det var noe som ikke var i orden, så motoren gikk altfor varm. Dermed ble det lite test og kvalifisering også i dag, sier Rustad. Han fikk så svak startposisjon som 17.

Bedre ble det ikke da han var innblandet i en alvorlig krasj etter bare 100 meter i løpet.

-Bilen fikk store skader og ser ikke bra ut. Dessuten var det jeg selv som var skyld i krasjen, og det likte juryen dårlig. Jeg fikk først en straff som tilsa at jeg skulle bli satt ned 10 plasser i kvalifiseringen i neste løp, men heldigvis ble den omgjort slik at vi kan starte med blanke ark igjen om to uker, trøster Rustad seg med. Da håper både han og resten av Opel-teamet på en opptur.

Det var for øvrig Richard Göransson i BMW som vant dagens løp på Mantorp foran Fredrik Ekblom (BMW) og Thed Björk (Audi).

Neste løp er i Karlskoga 3. juni. Den norske runden kjøres på Vålerbanen 30. juni.

Kilde: Pressemelding

Kopirett © 2019 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.