EM-bronse til Rustad

Sverre Isachsen kjørte inn til sin fjerde seier for sesongen da han vant dagens EM-finale i rallycross i Tyskland. Teamkollega Tommy Rustad endte på 3. plass på Estering-banen og sikret dermed EM-bronsen ett poeng foran Isachsen.

Med andre ord ble det en begivenhetsrik dag for Isachsen Motorsport på Estering i Buxtehude utenfor Hamburg i dag. Med sin seier i dag har Sverre Isachsen vunnet flest EM-runder av samtlige i år, mens Tommy Rustad klarte mer enn sin målsetting da han sikret EM-bronsen i sin debutsesong. Men Rustad hadde ingen lett vei mot medalje. Han måtte om B-finale, og der ble det dramatisk for hadelendingen.

-Jeg merket at dynamoen ikke ladet allerede på starten i B-finalen, og satt hele veien og var nervøs for hvordan det skulle gå. Akkurat på målstreken stoppet motoren, men så lenge jeg var først gjorde det ikke noe, sier en overlykkelig Rustad. Mekanikerne byttet dymano foran A-finalen, og da kunne han kjøre inn til 3. plass bak Sverre Isachsen og Andreas Eriksson.

-En bedre avslutning på sesongen kunne vi ikke få. Dessverre har jeg vært for ujevn når vi ser hele sesongen under ett. Til tross for fire seire på 11 runder holdt det ikke til medalje. Men vi gleder oss over Tommys bronse, sier Sverre Isachsen. I fjor var det han som tok EM-bronsen i divisjon 1.

I helgens runde åpnet både Isachsen og Rustad bra under tidskvalifiseringen på lørdag. Isachsen noterte tredje beste tid, men Rustad var fjerdemann.

I første innledende omgang, som også ble kjørt på lørdag, byttet de plass. Rustad var tredjemann foran Isachsen. Opprinnelig var Morten Bermingrud foran de to, men han ble utelukket or å ha passert Rustad utenfor banen.
-Jeg så ikke det som skjedde, men dommerne så det tydeligvis selv, og valgte å utelukke Morten, sier Tommy Rustad.

I andre innledende omgang ble det en aldri så liten nedtur for Isachsen Motorsport. Tommy Rustad hadde en dårlig start, og ble liggende langt bak i sitt heat. Det endte med 12. plass. Sverre Isachsen ble påkjørt av Kenneth Hansen, og fikk ødelagt et hjuloppheng og måtte bryte.

I tredje omgang kjørte Sverre Isachsen inn til 3. plass, og han sikret seg dermed fjerde startspor i A-finalen. Tommy Rustad fikk regn da han skulle ut i sitt heat, og tiden holdt bare til 13. plass. Det ga Rustad andre startspor i B-finalen.

Til tross for dynamo-svikt i B-finalen klarte Rustad å holde Kenneth Hansen bak seg, og vant. Med Hansen borte fra toppkampen var det også klart at Europamesteren fra de seks siste årene ikke kunne ta sin sjuende strake tittel, så lenge landsmannen Lars Larsson var i A-finalen.

I A-finalen ble det et sammenstøt mellom Larsson, Morten Bermingrud og Michael Jernberg i første sving. Det gjorde at Sverre Isachsen og Tommy Rustad kunne smyge seg forbi. Isachsen tok teten og beholdt den til mål. Andreas Eriksson kjørte inn til andreplass, mens Tommy Rustad holdt tredjeplassen helt fra første sving til målstreken.

Resultater divisjon 1, 11. EM-runde Tyskland
1. Sverre Isachsen (N), Ford Focus
2. Andreas Eriksson (S), Ford Fiesta
3. Tommy Rustad (N), Ford Focus
4. Lars Larsson (S), Skoda Fabia
5. Morten Bermingrud (N), Citroën Xsara
6. Michael Jernberg (S), Ford Focus
7. Kenneth Hansen (S), Citroën C4
8. Harald Sachweh (N), Opel Astra

Sammenlagt divisjon 1
1. Lars Larsson, S, 142 p
2. Kenneth Hansen, S, 139 p
3. Tommy Rustad, N, 128 p
4. Sverre Isachsen, N, 127 p
5. Morten Bermingrud, N, 117 p
6. Michael Jernberg, S, 111
11. Harald Sachweh, N, 55

Kilde: Pressemelding

Kopirett © 2019 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.