Frode Holte åpnet best

Frode Holte fra NMK Konsmo var raskest i første omgang av helgens rallycross-NM på Momarken Bilbane. Holte vant klassen over 2000 ccm med sin Volvo S40.

Den første av de tre innledende omgangene ble kjørt i strålende kveldssol på Østfold-banen i kveld. I klassen for biler med størst motorer, Supernasjonal over 2000 ccm, var det altså sørlenmdingen Frode Holte som åpnet best. Han var imidlertid ikke mer enn 8/100 sekund raskere enn Terje Morstad fra NMK Hadeland i BMW. Fjorårets suverene norgesmester, Kjell Arne Smerud, ble henvist til 3. plass. Smerud kjører Volvo 240. Det hører også med at den lokale favoritten Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad, kjørte inn til bestetid, men fikk tre sekunders tillegg for tyvstart. Dermed endte han på 11. plass.

I klassen inntil 1600 ccm var det Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus som var best med sin VW Golf. Han ble fulgt av Trond Martinsen fra NMK Larvik, og fjorårets mester, Morten Fredriksen fra KNA Eiker.

I supernasjonal 1600-2000 var det Ole Kristian Nøttveit fra NAF Motorsport Nord-Hordaland som var best i sin Mazda RX7. Han sørget dermed for at det ikke ble noen seier på østlendingene i denne første omgangen. Johnny Sandmo fra KNA Drammen tok 2. plass i klassen foran Rolf Erik Narvestad fra NMK Aurskog/Høland.

NM-runden fortsetter i morgen med to nye innledende omgange samt finaler.

Det er KNA Indre Ytre Østfold og NAF Øvre Østfold som arrangerer løpet, og de skal også arrangere Norges EM-runde på samme bane 25.-26. juni. Helgens løp er en generalprøve foran dette arrangementet.

Kilde: Pressemelding, NBF. Hallgeir Raknerud, tlf. 9002 9006

Kopirett © 2020 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.