Rustad endte på 5. plass

Det ble en hektisk helg for mekanikere og førere i Isachsen Motorsport. Tommy Rustad hadde sine problemer underveis, og var ikke kvalifisert til mer enn en plass i C-finalen etter innledende omganger. Men hva gjør vel det når han vinner både C- og B-finalen og er helt oppe på 3. plass en stund i A-finalen.

Tommy Rustad var fornøyd, etter en svært hektisk helg.

-Det er sjelden jeg kjører så mye. Tre finaler gjorde at jeg fikk mye kjøretrening. Det var ikke bare meg det var hektisk for. Også mekanikerne våre gjorde en strålende jobb som klarte å få bilen kjørbar med alle problemene vi hadde, sier Tommy Rustad.

Det startet svært bra for Isachsen Motorsport i Polen. Under lørdagens tidskvalifisering noterte Tommy Rustad beste tid, mens Sverre Isachsen fulgte opp med andreplass. Dermed hadde de to Ford-førerne best tenkelig utgangspunkt før første innledende omgang som også ble kjørt lørdag.
Men da ble det problemer. Sverre Isachsen endte på en 11. plass etter å ha blitt regelrett snurret av banen av Per Eklund. På Tommy Rustads bil røk en aksel i girkassa, og dermed måtte han bryte.

I andre omgang kjørte Isachsen inn til 2. plass bak Lars Larsson. For Tommy Rustad fortsatte problemene. Han fikk en sprekk i inercooleren i motoren og endte på en 17. plass.

I tredje og siste omgang kjørte Sverre Isachsen inn til 4. plass, mens Tommy Rustad endelig fikk en omgang uten problemer og endte på 8. plass.

Sverre Isachsen kvalifiserte seg dermed til tredje startspor i A-finalen, mens Tommy Rustad hadde fjerde spor i C-finalen.

For Rustads del ble C-finalen en parademarsj. Han gikk på yttersporet i første sving og stakk rett til tet og vant. I B-finalen møtte han blant annet sine landsmenn Harald Sachweh, Ole Kristian Nøttveit og Morten Bermingrud. Fra siste startspor klarte Rustad igjen å kjempe seg til en seier, og dermed var sjette spor i A-finalen sikret.

I A-finalen hadde Sverre Isachsen en meget bra start, og tok ledelsen. Deretter hadde han en hard kamp mot svenske Lars Larsson, og til slutt var det den svenske Skoda-føreren som trakk det lengste strået. Han vant, fulgt av Isachsen og Michael Jernberg.

Tommy Rustad var oppe på 3. plass en stund, men så røk en turboslange, og dermed måtte han ta til takke med 5. plassen.

Før siste runde av årets mesterskap kjøres ligger Tommy Rustad fortsatt på en bronseplass bak Kenneth Hansen og Lars Larsson. Sverre Isachsen ligger på 4. plass, seks poeng bak sin teamkollega.

Siste runde i europamesterskap kjøres på Estering i Tyskland førstkommende helg.

Resultater divisjon 1, 10. EM-runde Polen
1. Lars Larsson (S), Skoda Fabia
2. Sverre Isachsen (N), Ford Focus
3. Michael Jernberg (S), Ford Focus
4. Jean-Luc Pailler, (F), Peugeot 206
5. Tommy Rustad (N), Ford Focus
6. Kenneth Hansen (S), Citroën C4
7. Harald Sachweh (N), Opel Astra
8. Ole Kristian Nøttveit (N), Citroën Xsara
10. Morten Bermingrud (N), Citroën Xsara

Sammenlagt divisjon 1 etter 10 av 11 løp
1. Kenneth Hansen, S, 139 p
2. Lars Larsson, S, 135 p
3. Tommy Rustad, N, 120 p
5. Sverre Isachsen, N, 114 p
4. Morten Bermingrud, N, 103 p
5. Michael Jernberg, S, 100
6. Jean-Luc Pailler, 94
10. Harald Sachweh, N, 50

Kilde: Pressemelding

Kopirett © 2019 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.