Rustad opp på bronseplass

Det ble både spennende og underholdene og fire vinnere fra fire forskjellige nasjoner under dagens EM-runde i rallycross på Momarkedet.

Litt skuffende for de 3.500 tilskuerne var det at storfavoritt i divisjon 1, Tommy Rustad, ikke klarte å dra i land seieren på sin egen bursdag. Han hadde beste startspor i finalen, men da clutchen på hans Ford Focus begynte å svikte like før start klarte han ikke å henge med i starten.

-Skuffende selvsagt, men midt i det hele må jeg være fornøyd med en tredjeplass når slik skjer, sier Rustad på sin egen 38 års-dag. Han var heldig med at flere av hans konkurrenter fikk problemer og måtte bryte i finalen. Dermed var det bare den svenske duoen Michael Jernberg og Kenneth Hansen som var foran ham i mål. Det gjorde også at Tommy Rustad gikk forbi sine landsmenn Sverre Isachsen og Morten Bermingrud og avanserte til en 3. plass sammenlagt i EM. Isachsen endte på 9. plass på Momarken, mens Bermingrud var nede på 12. plass.

Beste norske fører i EM-løpet ble Frank Valle som overraskende tok en 2. plass i divisjon 2 med sin Opel Astra. Etter en finale som inneholdt det meste av dramatikk kunne tsjekkeren Tomas Kotek kjørte først over mål med sin Honda Civic. Tommy Slåstad hadde ingen suksess på Momarken, og endte uplassert. Han beholdt allikevel sin 4. plass sammenlagt i EM.

I divisjon 1A var det polske Krysztof Groblewski som stakk av med seieren i sin VW Polo. Her ble beste norske fører Tony Lund Tjelle på en 8. plass. Hjemmefavoritt Frode Skaar endte på 9. plass med sin Opel Corsa.

I gjesteklassen Supernasjonal kom dagens eneste norske seier. Den var det Rune Andreassen som sørget for. Han vant en svært dramatisk finale der kun to førere kom seg til mål.

NMK Hadelands førere var på plass på Momarken og gjorde det bra i Suport klassen. Kjell Arne Smerud og Rune Engesvoll fikk hver sin tyvstart i innledende omganger, og Terje Morstad ble torpedert. Likevel fikk Morstad førstespor i A-finalen, Smerud tredjespor og Engesvoll fikk førstespor i B-finalen.

Kjøreforholdene var svært dårlig både lørdag og søndag. Det ble veldig oppkjørt, og regnet på søndag gjorde det ekstra vanskelig. På lørdag slet arrangørene med å holde tidskjema. Dette endte med en forsinkelse på 2 1/2 time. Til tross for disse vansklighetene endte det med andreplass til Smerud, 6. plass til Morstad og 9. plass til Engesvoll.

Kilde: Pressemelding

Kopirett © 2019 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.