Smerud på ny gulljakt

Han bestemte seg for å delta i siste liten. Vant B-finalen, og deretter A-finalen i suveren stil. Kjell Arne Smerud er på ny gulljakt i rallycross.

I fjor vant han samtlige NM-runder i supernasjonal over 2000 ccm med sin Volvo 240. I helgen åpnet han på samme måte. Kjell Arne Smerud måtte imidlertid slite for seieren på flotte Momarken Bilbane i helgen. Han måtte gjøre noe så uvanlig for hans vedkommende, som å kjøre B-finale før han kunne innta A-finalen og deretter seierspallens øverste trinn.

Smerud, som kjører for NMK Hadeland, var over to sekunder foran unge Frode Holte i mål. Holte på sin side var best under løpets kvalifisering, og hadde beste startspor i A-finalen med sin Volvo S40. Men i finalen ble altså NMK Konsmo-føreren parkert av den regjerende mester, Kjell Arne Smerud. På en 3. plass fulgte Per A. Jørgensen fra NAF Norde Vestfold.

I supernasjonal inntil 1600 ccm var det Trond Martinsen fra NMK Larvik som vant helgens NM-åpning i Østfold. Med sin VW Golf vant han klassen foran Rune Anreassen fra NMK Sør-Gudbrandsdal i en Toyota. De to utkjempet en durabelig kamp i finalen. På en 3. plass fulgte Otto Bujordet fra NAF Motorsport Aust Agder i en Toyota Corolla.

I Supernasjonal 1600-2000 ccm var det Ole Kristian Nøttveit fra NAF Motorsport Nord-Hordaland som gikk til topps. Han var dagens mest suverene vinner med sin Mazda RX7. Han var nesten fem sekunder foran andremann, Rolf Erik Narvestad fra NMK Aurskog/Høland i mål. På en 3. plass fulgte Knut Ludvigsen fra KNA Bergen.

Det var KNA Indre Ytre Østfold og NAF Øvre Østfold som arrangerte denne første NM-runden, og de skal også arrangere Norges EM-runde på samme bane 25.-26. juni. Helgens løp var en generalprøve foran dette arrangementet, ble overvært av to observatører fra det internasjonale bilsportforbundet.

Kilde: Pressemelding, NBF. Hallgeir Raknerud, tlf. 9002 9006

Kopirett © 2020 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.